Гозбите на G&T

Гозбите на G&T

събота, 25 юли 2015 г.

Пилешко в Сладко Кисел Сос и Ориз с Куркума







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 

800 г пилешко филе, нарязано на  кубчета
2 с.л. лимонов сок  
2 с.л. соев сос
3-4 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
1 с.л. сух джинджифил

за сладко киселият сос

2с.л. захар
5 с.л. оцет
1 с.л. соев сос
7 с.л. кетчуп

за ориза

2 к.ч ориз
2 с.л. олио
2 с.л. куркума или червен пипер
сол на вкус


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се маринова в лимоновия сок и соев  сос.
В малък дълбок съд се  загрява олиото на силен огън и в нея за 5-10 секунди се запържват джинджифила и чесъна,прибавяме парчетата месо и пържим до леко зачервяване. Като от време на време се разбърква за да се изпържи равномерно. Получават се златисти сочни парченца месо.

  сладко кисел сос
 В малка тенджерка се смесват захарта и оцета, загрява се леко, да се разтвори захарта.
Прибавя се кетчупа, соевия сос и се разбърква за около 1 минута на огъня, смесва се с месото, разбърква се.

   ориз с куркума
Мазнината се загрява в тенджерка и в нея бързо се изсипва куркумата, разбърква се и веднага се добавя ориза.
Пържи се до побеляване на ориза, прибавя се 5,5 к.ч. (по принцип 1:3, но последната чаша да е непълна) вода и солта и се покрива с капака.
Вари се 10-12 минути и се изключва, остава покрито на котлона до пълното поемане на водата от ориза, образуват се дупчици отгоре и зърната се отделят едно от друго.

Гозбите на G&T   © 2015. Всички права запазени. Разработка и поддръжка www.Ochevidno.org

TOP