Гозбите на G&T

Гозбите на G&T

четвъртък, 9 юли 2015 г.

Пълнени Мекици





Необходими продукти

1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пакетче суха мая
50 гр. олио
200 мл хладка вода
550 гр. брашно
200 мл кисело мляко
За плънката: яйца и сирене

Начин на приготвяне
Маята, топлата вода, захарта, солта, киселото мляко и олиото се смесват, а накрая се добавя брашното и се замесва меко и гладко тесто. Оставя се да престои един час на топло, за да втаса. След това се разделя на 10 части. От всяко топче се разточва кора, която трябва да бъде тънка. 
Всяка кора се маже с плънка от разбито със сирене яйце. След това кората се затваря от всички страни, така че да се получи плик. Разточва се леко с точилка и се оставя около 15-20 минути да втаса отново, а след това се пържи от двете страни в загрято олио.Ако не ви се пържи може да ги наредите в намазнена тава и да се изпекат във фурната. 

Гозбите на G&T   © 2015. Всички права запазени. Разработка и поддръжка www.Ochevidno.org

TOP